Νικολία Καραγιάννη 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το1971. Σπούδασε Αρθρογραφία, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση στο Επαγγελματικό Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και Εικαστικό Κινηματογράφο, στην Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών Stadelschule , της Φρανκφούρτης.

Συμμετείχε στη συγγραφή, σκηνοθεσία και παραγωγή θεατρικού έργου με οικολογικό περιεχόμενο, το οποίο ανέβηκε από την Παιδική θεατρική Σκηνή του Κέντρου Τεχνών Συναισθήσεις στο Μοσχάτο, για 2 συνεχόμενες χρονιές.

Συνεργάστηκε με το Εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής έμπνευσης της παιδαγωγού και μουσικού Αλεξάνδρας Κεφαλίδου, με την συγγραφή 2 θεατρικών έργων: το παραμύθι Δυο φορές και έναν καιρό και το μιούζικαλ Όλοι ρόλους παίζουμε.

Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη του Α Καφετζόπουλου στην κινηματογραφική ταινία Στάκαμαν. Εργάστηκε στο δημιουργικό τμήμα της εταιρείας παραγωγής διαφημιστικών ταινιών Delight , με αρμοδιότητες όπως: Αξιολόγηση διαφημιστικών κειμένων, ραδιοφωνική & τηλεοπτική σκηνοθεσία και επιμέλεια Post Production.

Ως ελεύθερη επαγγελματίας συνδιοργάνωσε την ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Έθνικ Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού του Rudolstadt με καλλιτέχνες όπως: Ψαραντώνης, Μ. Σουλτάτου, Ν. Δάμος, Κ. Θεοδώρου.

Είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και την οργάνωση διαφημιστικών ταινιών εκπαιδευτικών ταινιών κινουμένων σχεδίων για ξενόγλωσσο εκδοτικό οίκο.

Αυτή την περίοδο έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την οργάνωση του εμπορικού τμήματος της Διαδικτυακής καλλιτεχνικής κοινότητας e-artists.gr και συνεργάζεται με τις εκδόσεις Άγκυρα για τον σχεδιασμό και την δημιουργία εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών CD ROMS για παιδιά.