'Αννα Χατζηχρήστου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη και στη Δραματική Σχολή Αθηνών, Γ. Θεοδοσιάδη. Φοίτησε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Γαλλικού πανεπιστημίου Paris VIII (επίπεδο Maitrîse).

Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου με την Πειραματική ομάδα θεάτρου Ανάσα της Μ. Γεμετζάκη και αρχαίου δράματος, με τον θεατρικό οργανισμό Φάσμα του Α. Αντύπα. Παρακολούθησε σ εμινάρια ψυχοδράματος , «jeu de rôle et méthodes de groupe» στο IFFEP (Paris).


Ως ηθοποιός πήρε μέρος στις παραστάσεις Κομμέντια ή οι πανουργίες του Μπερτόλδου του Γ. Σκούρτη, σκην.- χορογρ. Ι. Σιδέρη, Sex , το επιούσιον του Ντ. Μάμετ, σκην. Α. Αντωνίου, Δαβίδ, σκην. Α. Αντύπα. Συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις Η σονάτα των φαντασμάτων του Α. Στρίντμπεργκ και Καμίνο Ρεάλ του Τ. Ουίλλιαμς, σκην. Ά. Τομπούλη.

Στον κινηματογράφο πήρε μέρος στις ταινίες Στην κόψη του ονείρου του Μπ. Σπανού, Κυρία Έρση του Δ. Ινδαρέ, Safe Sex των Ρέπα – Παπαθανασίου, Διαδρομές του Π. Νούσια, Η σκόνη που πέφτει του Τ. Ψαρρά, Υποβρύχιος Έρωτας του Γ. Σολδάτου.

Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με τους Λ. Παπαδημητράκη και Θ. Κίττου (Κύπρος η άλλη πραγματικότητα), Ν. Πιλάβιο (Χιλιοποδαρούσα), Δ. Ποντίκα (Ποιός σκότωσε τον Άβελ και Συμφωνία της σιωπής), Μ. Μωραϊτη (Πρώτο ραντεβού).

Εργάστηκε ως παρουσιάστρια ραδιοφώνικών εκπομπών στην Αθήνα (Ράδιο 5 και 9.31 ΤΙΚ – ΤΑΚ) και στο Παρίσι ( France Culture ).

Δίδαξε θεατρική αγωγή σε ιδιωτικά σχολεία (ΕΚΠ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ, ΕΚΠ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ).

Συνεργάστηκε ως συντάκτρια με την εφημερίδα INK Art & Life (ΘΕΑΤΡΟ – ΒΙΒΛΙΟ) και συμμετείχε στη ομάδα σύνταξης της τηλεοπτικής εκπομπής ΑδύναμοςΚρίκος.

Δίδαξε υποκριτική στο studio Δραματοθεραπείας του Στέλιου Κρασανάκη ΑΙΩΝ, στη Δραματική Σχολή ΘΕΜΕΛΙΟ και στο ΑΤΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ.

Σκηνοθέτησε και έπαιξε στην παράσταση Η γεύση του καπνού στο στόμα σου... της Ι. Λυμούρη – Φέτση - θέατρο Φούρνος.