Έλλη Βασιλάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Είναι απόφοιτη του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης (2004) και του τμήματος Μεθοδολογία Ιστορία και Θεωρία της Επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε δίπλωμα κλαρινέτου το 2009 (άριστα και πρώτο βραβείο) με καθηγητή τον Ευστάθιο Κιοσόγλου, από το Εθνικό Ωδείο. Έχει πάρει μαθήματα φωνητικής απο την Ειρήνη Δερέμπεη. Γνωρίζει θεωρία και αρμονία ευρωπαϊκής μουσικής, θεωρία βυζαντινής μουσικής, πιάνο και ταμπουρά.

Συμμετείχε στο ντοκυμαντέρ "Καρέτα-καρέτα", σκην. Γ. Κωστόπουλου, σε ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική τηλεόραση (ΕΡΤ), σκην. Τ. Αντωνόπουλου, στα cd "Ύμνοι της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα" του Πειρ. Μουσ. Γυμνασίου Παλλήνης, “Στα μονοπάτια των τραγουδιών” και “Ένα μπαλόνι μυστικά” του θιάσου “Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο”. Έχει πάρει μέρος σε ηχογραφήσεις για μουσική σε θέατρο και κινηματογράφο, σε συνθέσεις του Αναστάση Σαρακατσάνoυ (“Μαζί” α´ βραβείο μυθοπλασίας στο ArtFools Video Festival, 2009, “Dna” θέατρο του Ν. Κόσμου, 2010-2011).

Έχει πάρει μέρος σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, τηλεταινίες για την ΕΡΤ, με σκηνοθέτες τους Μ. Γαλανάκη, Δ. Θέο, Ι. Μανούσακα, Ν. Παναγιωτάτο. Στο θέατρο συμμετείχε στην μουσική κωμωδία πολυμέσων "Τέλος", σκην. Ι. Μανούσακα.

Συμμετείχε ως πρώτο κλαρινέτο στην Ορχήστρα Δωματίου του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Αθήνας (L.V.Beethoven "Symphonie No.1 in C Major Op.21", 2009, Μ. Κεφαλάς “Ωδές Χριστουγέννων, πρώτη παρουσίαση, 2010, L. V. Beethoven “Symponie No.4 in Bb Major Op.60, 2011, W.A. Mozart “Requiem” , 2011)

Σόλο Κλαρινέτο στην φιλανδική ορχήστρα “ Jalas Chamber” (Γ. Βουτσινάς “Five Small Pieces, 2010).

Έχει συνεργαστεί με την ομάδα Oper (O) σε εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής και στο Μουσείο Μπενάκη και στις παραστάσεις Μύθοι του Αισώπου (Μusic Box του Εθνικού θεάτρου, 2011, “Fiammifero” (αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, περιοδεία σε ελληνικά νησιά)

Είναι καθηγήτρια κλαρινέτου στο κεντρικό Εθνικό Ωδείο και στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου.

Μέλος του “Θεάτρου του παπουτσιού πάνω στο δέντρο” από το 2007, έπαιξε στην παράσταση Στα μονοπάτια των τραγουδιών (θέατρο του Ν. Κόσμου, 2007) και έκανε τη μουσική διδασκαλία και ενορχήστρωση στις παραστάσεις Ένα μπαλόνι μυστικά (Επί Κολωνώ, 2008-09), Ήθελα να σ' αντάμωνα (θέατρο του Ν. Κόσμου, 2009), Αμυγδαλοτσακίσματα (παραστάσεις σε σχολεία, 2009-2010) και Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι (παραστάσεις σε σχολεία, 2010-2011), σε σκηνοθεσία Β. Παπαδημητράκη.

Είναι μέλος του συγκροτήματος Ιστορίες για κρουστά του Β. Βασιλάτου από το 2003 (συναυλίες σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό).