Κορίνα Αποστολοπούλου

Απόφοιτη του τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στο τμήμα μονωδίας του Αττικού Ωδείου, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Α. Ζαχαριάδου, καθώς και παραδοσιακού τραγουδιού με τη Δ. Σαμίου και τον Α. Μόσχο.

Μέλος του συγκροτήματος παραδοσιακής μουσικής του τελευταίου με συναυλίες στην Αθήνα, την επαρχία και την Κύπρο. Μέλος της ομάδας πειραματικού θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ από το 1994 - συμμετοχή στις παραστάσεις Νύχτας καλοκαιρινής... όνειρο φεστιβάλ Πειραματικού θεάτρου Infant στο Νόβισαντ Σερβίας, Αναγεννησιακού θεάτρου στο Ρέθυμνο Κρήτης, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών κ.α., Το αόρατο που σε κοιτά φεστιβάλ Πειραματικού θεάτρου Infant στο Νόβισαντ Σερβίας, Α' συνάντηση ερευνητικού θεάτρου Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ.α., Μαρτύρημα στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο πειραματικό φεστιβάλ του Καΐρου στην Αίγυπτο, στο Θέατρο Μουσούρη, τη Β' συνάντηση ερευνητικού θεάτρου, στο διεθνές φεστιβάλ Voices of History στη Βόλογκντα της Ρωσίας και τη Μόσχα, στο Βαφοπούλειο Θεσσαλονίκης κ.α. Συμμετοχή στις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο Ηρώδειο από την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στις Τρωάδες του Ευριπίδη στο Μέγαρο Μουσικής από το χοροθέατρο ΧΟΡΙΚΑ της Ζ. Νικολούδη, στην ταινία Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία του Α. Παπαηλιού (β' βραβείο ντοκιμαντέρ στο 44ο φεστιβάλ ελλ. κινηματογράφου, Θεσσαλονίκη 2003).

Μέλος της θεατρικής ομάδας το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» παίζει στις παραστάσεις Ο Ζαχαράκης και Απάνω στην τριανταφυλλιά.