Βαγγέλης Λιοδάκης

Παρακολούθησε τα μαθήματα του Θεατρικού Εργαστηρίου Κύτταρο. Τελείωσε με υποτροφία τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμιναρίο του Richard Tceeslack για το σωματικό θέατρο.

Πρώτη θεατρική εμφάνιση στο ρόλο του Ορέστη, στην Ηλέκτρα, του Σοφοκλή στο παγοποιείο του Φιξ το ΄85 και το καλοκαίρι του ’86 στο Ηρώδειο, σκην. Μ. Ριάλδη.

Συμμετείχε για 2 χρόνια στην Παιδαγωγική Σκηνή της Τζ. Φωτίου, στα έργα Τα ταξίδια του τυχερού Πέτρου του Άυ. Στρινμπεργκ, Τα κόκκινα παπούτσια του Χ. Κρ. Άντερσεν και Νίαου νιάου στα κεραμίδια του Ζ. Ρόχα. Πήρε μέρος στις παραστάσεις: Ευτυχισμένες Μέρες του Μπιζέ, σκην. Μ. Μπούχλης, Περιπέτειες του έρωτα στη χώρα των φαντασμάτων του Πλ. Καϊτατζή, σκην. Πλ. Καϊτατζής, με το Εφήμερο Θέατρο, Αλέξης Ζορμπάς του Ν. Καζαντζάκη, σκην. Γ. Ρεμούνδος, Όρνιθες του Αριστοφάνη, σκην. Γ. Μεσάλας, στην Επίδαυρο, Μηχανή Μπρεχτ - Ο Γάμος του Μπ. Μπρεχτ, Μήδεια του Ευριπίδη, σκην. Μ. Μαρμαρινός, Ελευθερία στην Βρέμη του Φασμπίντερ, σκην. Στ. Παυλίδης, με την ομάδα Διπλούς Έρως, Οι εύθυμες κυράδες του Γουίνζορ του Σαίξπηρ, σκην. Στ. Ντουφεξής, με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Το πανηγύρι του Αγίου Βαρθολομαίου του Μπ. Τζόνσον, σκην. Νίκος Χατζηπαπάς, με το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου, Φαύστα του Μπόστ, σκην. Ν. Αρμάος, Οδυσσεβάχ της Ξ. Καλογεροπούλου σκην. Π. Βασιλόπουλος, με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Φίλησέ με, Φολβίλ του Ευ. Λαμπίς, σκην. Δ. Ιωάννου, με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Splendid’ s του Ζ. Ζενέ, Χώματα του Γ. Βέλτσου, σκην. Ρ. Πατεράκη, με το Δραματικό Θέατρο για την πολιτιστική πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη ΄97, Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας του Γ. Θεοτοκά, σκην. Ν. Χατζηπαπάς, Ερωφίλη του Γ. Χορτάτζη, σκην. Γ. Μπακόλας, με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Άλλα αντ΄ άλλων του Γ. Σουρή, Δεσποινίς Τζούλια του Αύ. Στρίνμπεργκ, σκην. Κ. Καπελώνης, Ντίλης ο μεγαλοπρεπής του Γ. Ταϊπλιάδη σκην. Δ. Έξαρχος, Φωνάζει ο κλέφτης του Δ. Ψαθά, σκην. Έ. Βασιλικιώτη, με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Δουβλινέζοι του Τζ. Τζόυς, σκην. Ν. Γουλή, με το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, Η κυρία με τη στρυχνίνη του Γ. Χρήστου, Μουσική performance για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Θ. Αντωνίου, Πανώρια του Γ. Χορτάτζη, σκην. Θ. Κατιφές, με το Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου, Παραμύθι από χαρτί, λαϊκό παραμύθι από την Κω, σκην. Κ. Καπελώνης, με την ομάδα Εταιρεία Τέχνης Θ, της οποίας υπήρξε συνιδρυτής, Κβετς του Στ. Μπέρκοφ, σκην. Ό. Ποζέλη, με την ομάδα Νοητή γραμμή, Ο έρωτας του Δον Περλιμπλίν και της Μπελίσα στον κήπο τους του Φ. Γκ. Λόρκα, σκην. Α. Διαμαντής, με την ομάδα Όμμα studio, Συγνώμη σας ξύπνησα του Τ. Χρυσούλη, σκην. Μ. Ρετσίλας, με την Εταιρεία Πολιτιστικού Θεάτρου. Τα μυστήρια ή που είναι το αστείο του Ντ. Γκόρντον, σκην. Έ. Βόγλη, με τη Φιλική Εταιρεία Τάσσει δ΄ έρωτα, της οποίας υπήρξε συνιδρυτής. Βάτραχοι του Αριστοφάνη, Προμηθέας – Στον άξονα του κόσμου θέαμα δρόμου σε κείμενα Καζαντζάκη, Αισχύλου και Ευριπίδη, Αιών θέαμα βασισμένο στη Θεογονία του Ησίοδου για την τελετή έναρξης των Island Games, Dies Irae θέαμα δρόμου βασισμένο σε κείμενο του Μ. ντε Γκελντερόν, σκην. Ν. Χατζηπαπάς, με την ομάδα Helix, Ο Νικόλας ο Φλουρής της Μ. Βλαχάκη, σκην. Κ. Καπελώνης, Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη του Ν. Βρετάκου, με την Εταιρία τέχνης Βιολέτα.

Στον κινηματογράφο πήρε μέρος στις ταινίες: Λούφα και παραλλαγή του Ν. Περάκη, Πέρασμα της Β. Ηλιοπούλου (8 κρατικά βραβεία), Άντε γειά του Γ. Τσεμπερόπουλου (5 κρατικά βραβεία), Με το βλέμμα του Οδυσσέα του Θ. Αγγελόπουλου (μεγάλο βραβείο Φεστιβάλ Καννών), Κιτς ΄84 - μια ταινία για το γούστο΄΄ του Λ. Κυπραίου, Κορνηλία της Έ. Καζαντζίδη, Παράθυρο στη θάλασσα της Μ. Ηλιού (βραβ. Ευρωπαϊκης Κοινότητας ΄94).

Στην τηλεόραση πήρε μέρος στις τηλεταινίες Κουφόβραση του Γ. Ερμιζά, Αναζητώντας τον Ανδρέα Κάλβο και Ποίηση και ιστορία του Μ. Μωραϊτη και στις σειρές Δεσμώτες του Πλ. Καϊτατζή, σκην. Πλ. Καϊτατζής, Όλη η δόξα, όλη η χάρη του Β. Νεμέα, σκην. Α. Θωμόπουλος, Λόγω τιμής της Μ. Παπαοικονόμου, σκην. Λ. Ζαρουτιάδης, Της αγάπης μαχαιριά της Υ. Μεταξάκη, σκην. Στρ. Μαρκίδης.