Βασίλης Βασιλάτος

Σπούδασε μουσική και συμφωνικά κρουστά στο Ωδείο Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με μια ευρεία γκάμα κρουστών οργάνων, από τα συμφωνικά μέχρι τα latin και από τα παραδοσιακά έως τα ethnic (Μεσόγειος, Ανατολή) και τα μελωδικά (μαρίμπα, vibraphone ).

Έχει συνεργαστεί τόσο δισκογραφικά όσο και σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, με τους περισσότερους Έλληνες συνθέτες (Θ. Μικρούτσικο, Μ. Πλέσσα, Γ. Μαρκόπουλο, Στ. Κραουνάκη, Μ. Τόκα κ.ά.) και τραγουδιστές (Ά. Πρωτοψάλτη, Δ. Γαλάνη, Δ. Μητροπάνο, Γ. Κότσιρα, Ε. Τσαλιγοπούλου, Β. Λέκκα κ.ά.).

Έχει επίσης πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και περιοδείες (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου - Λ. Κονιόρδου, ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ - Λ. Λαζόπουλος) και έχει ηχογραφήσει για το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κ.ά.

Στον κατάλογο των συνεργασιών του περιλαμβάνονται και πολλοί από τους καλύτερους μουσικούς της ελληνικής λαϊκής και δημοτικής μουσικής (Β. Σαλέας, Θ. Πολυκανδριώτης, Λ. Ζέρβας, Γ. Κόρος, Β. Βασιλόπουλος, Γ. Ξυλούρης κ.ά.)

Υπήρξε βασικό μέλος του επιτυχημένου -και εμπορικά- συγκροτήματος «Συνήθεις Ύποπτοι», γεγονός που προσέθεσε στο ενεργητικό του εκατοντάδες παραστάσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και δύο χρυσούς δίσκους.

Έχει γράψει μουσική για την ταινία μεγάλου μήκους Το Αίνιγμα του Γ. Σολδάτου –(υποψηφιότητα για Κρατικό Βραβείο Μουσικής 1999), για την τηλεταινία Κόκκινο στην Άκρη της Πόλης, του Τ. Αντωνόπουλου (Ε.Ρ.Τ.- διάκριση Μουσικής), για ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.

Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία. Είναι καθηγητής κρουστών στο Μουσικό Τμήμα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και ιδρυτής της Ομάδας Κρουστών του Ε.Μ.Π.

Είναι επικεφαλής του σχήματος «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ», με το οποίο παρουσιάζει το υλικό του για κρουστά και ορχήστρα καθώς και κάποιες διασκευές –με σύγχρονο ήχο– κομματιών από την ελληνική, την βαλκανική και την παγκόσμια μουσική παράδοση.

Συνέθεσε τις ηχητικές ατμόσφαιρες για την παράσταση του Θεάτρου του παπουτσιού Στα μονοπάτια των τραγουδιών.