Χαρίτων Χαριτωνίδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής. Μελέτησε γκάϊντα δίπλα στους Γ. Πεχλιβάνη, Η. Παρασκευόπουλο και I . Costov.

Μέλος του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.), συμμετέχει σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως μουσικός και χορευτής.

Δίδαξε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο Δήμο Αργυρούπολης, στο Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών και στο Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων.

Από το 2006 διδάσκει στην Ακαδημία Χορού της Ουγγαρίας και χορεύει στο επαγγελματικό χορευτικό συγκρότημα Duna Art Ensemble στη Βουδαπέστη.

Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου του παπουτσιού, είχε τη μουσική επιμέλεια των παραστάσεων Ο Ζαχαράκης, Τα μάγια της πεταλούδας, Απάνω στην τριανταφυλλιά. Στις ίδιες παραστάσεις συμμετέχει και ως μουσικός. Συνέβαλε στη μουσική επιμέλεια της παράστασης Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι.