Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι
ένα μαγικό παραμύθι με παραδοσιακά παιχνίδια και ακούσματα

Παράσταση εμπνευσμένη από απόσπασμα του μυθιστορήματος του Μ. Έντε "Η Μόμο".

Eπτά χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου, το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο επαλήλθε με την αγαπημένη παράσταση Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι, με νέους συντελεστές.

Η Κανέλα ζει στη Χώρα του Χθες, έναν ονειρικό τόπο πάνω από τον κόσμο, αθάνατη μα εντελώς μόνη. Περνάει τον καιρό της παίζοντας με τα είδωλα που της φέρνει από τη γη ο μεγάλος μαγικός της καθρέφτης.

Το Δυοσμαράκι βασιλεύει σ' ένα μεγάλο κράτος, που δεν είναι ούτε στο χθες, ούτε στο σήμερα, αλλά βρίσκεται πάντα μια μέρα μπροστά, γι αυτό λέγεται η Χώρα του Αύριο.

Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι ξεπηδούν μέσα από το παιδικό ακροατήριο και μεταμορφώνονται επί σκηνής σε παραμυθένιους ήρωες, με τη βοήθεια των ηθοποιών. Ένα κορίτσι και ένα αγόρι από το κοινό γίνονται η Κανέλα και το Δυοσμαράκι του παραμυθιού.

Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια και τραγούδια οι μικροί θεατές μεταφέρονται σ' ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τη μνήμη του παρελθόντος και την ελπίδα του μέλλοντος.

 

 

 

 


Τραγούδια και σκοποί από την ελληνική παράδοση, ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς και τους μουσικούς, με συνοδεία από φλογέρα, ούτι, κλαρινέτο, κιθάρα, και κρουστά.

Ένα μαγικό παιχνίδι με το χρόνο και την παράδοση. Μια παράσταση για κάθε ηλικία, για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, για φοιτητές, για ενήλικες και υπερήλικες, για όλους όσους πιστεύουν στα παραμύθια!

 

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Κείμενο - Δραματουργική Επεξεργασία:
Αριστέα Κοντραφούρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Έμμα Μολλέ
Μουσική Επιμέλεια: Χαρίτων Χαριτωνίδης
Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Μουσική διδασκαλία: Έλλη Βασιλάτου

Φωτογραφίες: Ξανθή Χήτου

Έπαιξαν:
Τάσος Καρακύκλας
Βαλεντινα Παπαδημητράκη


Έλλη Βασιλάτου
φλογέρα, κλαρινέτο, κρουστά
Γιάννης Σιφναίος
ούτι, κιθάρα, κρουστά
Η παράσταση "Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι" παρουσιάστηκε στο Θέατρο Επί Κολωνώ, κατά τη θεατρική περίοδο 2012-13. Παράλληλα, περιόδευσε σε σχολεία και Δήμους σε όλη την Ελλάδα.

 

το παραμύθι Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι κυκλοφορεί
σε βιβλίο με cd από τις εκδόσεις Κέδρος